Svenskar i Hollywood du inte visste var svenskar

Att vi har svenskar i Hollywood är ju inget nytt. Men visste du att det finns Hollywoodstjärnor som är svenskar och som du aldrig hört om som svenskar? Nu blev det visst en lite krånlig mening där. Vi tar helt enkelt en titt på vilka svenskar som finns i Hollywood som du antagligen inte har tänkt på som svenskar…

Mark Wahlberg utnämns ofta som svensk i Hollywood fast det är hans pappa som är halvsvensk och det hörs ju på efternamnet. Då är Kevin Spacey kändare och han är barnbarn till äkta svenskar minsann. Det är på hans mammas sida.

En annan kändis är Val Kilmer och nog har du sett att han ser lite svensk ut. Det beror på att hans morfar föddes i USA av svenska föräldrar.

Det var en hel del svennar på skeppet Titanic som sjönk. Många år senare kom filmen Titanic med Kate Winslet. Hon är faktiskt ättling till svenskar på sin gammelmorfars sida. Nu förstår ni kopplingen och varför det blev så bra i filmen…

Elin från Säffle kanske du inte har hört om. Hon var mor till Julia Roberts morfar. Visst syns den svenska skönheten i Julias leende. Uma Thurman är en annan skönhet i Hollywood som har svenskt ursprung. Hennes mormor var svenska.