Kommer Public Service i Sverige läggas ner?

Om SD:s Björn Söder får som han vill kommer Public Service att bli något nytt. Kritiken har förstås att göra med att man i SVT har varit väldigt kritiska mot SD under valkampanjen. Många har under senare år uttryckt kritik mot att vår Puclic Service är så öppet stöttande av det röda blocket och Miljöpartiet. Det handlar stundtals mer om propagande än granskande journalistik.

Detta kan förstås tyckas vara helt okej men problemet är ju att svenskarna med skatten sponsrar Publi Service. Det innebär ju att dessa kanaler i varje fall i teorin borde vara partipolitiskt obundna och ha en blandning av reportrar med olika bakgrund och politisk riktning.

Public Service lär inte läggas ner under kommande år men visst kan anslaget minskas. Behovet av media som styrs av regeringen minskar ju när vi har så många andra kanaler online. Det finns numera flera olika nyhetskällor både i form av hemsidor och videosajter. Därmed kan SVT helt ha spelat ut sin roll. De kan ju också fortsätta i privat regi som Youtubekanal.