Vattumannens bokhandel

Vattumannens bokhandel är nog sveriges största bokhandel inom esoterisk litteratur har sina rötter i grannkommunen Uppsala. Det var nämligen här som Per Frisk, grundare av bokhandeln, fick sin idé om att öppna en annorlunda bokhandel som vände sig till människornas större tänkande. Då, våren 1972, befann sig Per Frisk på ett galleri när han plötsligt förstod vad han var ämnad att göra. Redan på hösten samma år öppnades dörrarna till bokhandeln Vattumannen på Kungsgatan 17 i Uppsala. Det blev en omedelbar succé, en postorderkatalog blev resultatet av det höga trycket på denna typ av litteratur som spred sig snabbt landet över. Året därpå öppnade en filial i Stockholm och 1975 flyttade man in i de lokaler var man än idag kan hittas – Drottninggatan 83.

Bokhandeln idag

Vattumannen bokhandel är bland de största i sitt slag som erbjuder esoterisk läsning i alla de slag och med de dryga 10 000 titlar som trängs på hyllorna finns det garanterat något som passar de allra flesta i litteratur-väg. Vattumannen bokhandel är det självklara valet för dig som inte nöjer dig med vetenskapliga förklaringar och kliniska experiment utan söker djupare insikt i den andliga verklighet vi alla är en del av. Allt sedan 1970-talet då Vattumannen startade sin verksamhet har intresset för de alternativa förklaringarna ökat. Medvetenheten om och kring vårt varande har bidragit till att alltfler söker efter sin egen sanning och här har bokhandeln haft stor betydelse för dessa personers jakt. Idag driver man en välbesökt hemsida där samtliga titlar inom en mängd ämnesområden finns att beställa. Vattumannens eget förlag har blivit allt större och man ger ut alltfler egna titlar, vilket har kommit att bli ett betydande stöd för bokhandeln i stort. Man har även valt att inrikta verksamheten på föredragande och några gånger på år samlas hundratals intresserade människor i källarlokalen på Drottninggatan 83 för att ta del av spännande föredrag och intressanta samtal och möten.

Kategorier och läsning

Som tidigare nämndes håller Vattumannen bokhandel ett brett sortiment av esoterisk litteratur inom en mängd olika kategorier. Här hittar du bland annat böcker kring;

Döden & Reinkarnation där man diskuterar frågor som vi alla förr eller senare ställer oss. Vad händer efter vår bortgång och kan vi påverka vår pånyttfödelse? Givetvis finns det inte ett svar på dessa frågor och inom olika tro och filosofi ser man olika på livet, döden och det däremellan.

Esoterik & Livsfilosofi där man hittar bland annat självhjälpslitteratur, synsätt på hur vi bättre kan lära oss att leva i harmoni med oss själva och med andra, diskussioner kring kopplingen mellan människan och naturen och litteratur kring vår andliga utveckling.

Feng Shui & Ekologi där litteraturen spänner sig över områden där man bland annat tar upp jordens läkande energi, diskuterar skillnaden mellan materiell och själslig tillväxt, ger konkreta tips kring hur man kan tänka när man vill skapa en skön atmosfär, inte bara i hemmet utan även i ens förhållanden och i sitt inre.

Fenomen & Vetenskap där man bland mycket annat kan läsa om numerologi, lära sig att läsa ansikten, lära sig hur man förändrar sin karma, men också ta del av vetenskapliga experiment kring livet efter döden.

Healing & Diksha var man kommer över litteratur kring aura och färg, reiki, healing och överföring av gudomlig energi, även kallat diksha.

Hälsa & Yoga är ett brett område där du får tillgång till litteratur inom akupunktur och akupressur, alternativ medicin, återfödelse, aromaterapi, ayurveda och österländsk medicin, homeopati och örtmedicin, massage, näringslära, qigong, kampsport, tantra, chakra och yoga.

Kristaller är en kategori inom litteraturen där man får veta mer om kristallernas energi och krafter, vilka som fungerar till vad och hur man på bästa sätt hanterar den energin som kristallerna bär med sig.

Magi & Ockultism innefattar ett brett område där man bland mycket annat kan läsa om ceremoniell magi, hemliga sällskap och frimureri, hermetism och alkemi, wicca och häxkonst, men även också ta del av en mängd konspirationsteorier av olika slag.

Medialitet & Andeväsen är en kategori där en del litteratur lyfter upp naturväsen och djurkommunikation. Här kan man även läsa om spiritism och hur man kanaliserar budskap, änglar och medialitet överlag.

Meditation och Mindfulness är ett växande ämne som idag är enormt populärt i vår allt stressigare vardag. Det finns gott om litteratur inom detta område där man får lära sig avkoppling och stresshantering, men även hur man genom sina tankar kan skapa det liv man vill leva.

Mytologi & Jordreligion är en kategori där litteraturen behandlar den egyptiska-, grekiska – och romerska mytologin, men även den fornnordiska och keltiska mytologin.

Personlig utveckling är ett brett område som behandlar en mängd olika frågor som rör välbefinnandet. Inom detta område finns gott om självhjälpsböcker, men även stora volymer litteratur kring andlig utveckling, kreativitet och konstterapi.

Psykologi är kanske den kategori som tar upp flest ämnen, däribland krishantering, pedagogik, kommunikation, missbruk och medberoende, mental träning, kognitiv terapi, hypnos-terapi för att nämna några områden.

Den mångsidiga bokhandeln

Vattumannen bokhandel är kort och gott en bokhandel för alla som söker svar på de större frågorna. Det finns naturligtvis inte ett svar, men man kan däremot hitta sin egen sanning genom att ta del av filosofernas, psykologernas och de stora tänkarnas idéer. I en allt stressigare värld finns det ett växande behov av harmoni. Du är den enda som kan hitta den rätta vägen för dig men bokhandeln ger dig möjligheten att hitta den karta du söker.

Vattumannen bokhandel har förutom ett brett sortiment av böcker även en shop där du kan handla välgörande kroppsvårdsprodukter, tarotkort, kalendrar, avslappnande och inspirerande musik och instruktionsfilmer för utövare av yoga. Utbudet är stort och ökar för varje år. Man håller även öppet för olika evenemang och föreläsningar inom esoterisk lära. På hemsidan kan du ta del av kommande evenemang, workshops, bok releaser och föreläsningar som hålls i Vattumannen bokhandelns lokaler – vissa är gratis och för andra tillkommer en kostnad. Genom att prenumerera på nyhetsbrevet får du som kund tillgång till information kring kommande händelser och uppdateringar i sortimentet.

En reaktion på “Vattumannens bokhandel

  1. Jag har några frågor
    1. Kommer jag att bli frisk
    2.Kommer det in nya vänner och kärlek i mitt liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *