Livet på Andra sidan

”Svensk dokumentärserie från 2012 i åtta delar som handlar om tre svenska mediers annorlunda liv och arbete. Stockholmsbon Vivi ser in i framtiden med hjälp av sina tarotkort, Pehr från Grums kommunicerar med djur och Ölandsbon Zoe har flyttat ut på landet för att underlätta kontakten med den andra sidan.”

Så låter pitchen till Sjuans senaste dokumentärserie om den ockulta världen där vi får följa med tre utav Sveriges främsta medier i deras arbete med att hjälpa människor runt om i landet att förstå, tyda och komma i kontakt med livet på andra sidan. Det första programmet sågs av drygt 310 000 tittare, vilket visar på det ökade intresset för det som många uppfattar som oförklarligt. Att genom sina gåvor kunna ge en förklaring, tröst och avslut är något som våra tre medium alla är överens om är avgörande för varför de valt att vidareutveckla sina gåvor och arbeta med människor. Clara Ytterborn, exekutiv producent för programserien, som låtit undersökningsföretaget Novus göra en undersökning kring ämnet tro kring andlighet, fick sina föraningar besannade. Enligt undersökningen tror 41 procent av alla kvinnor att det går att få kontakt med bortgångna. Serien som visats på Sjuan under hösten 2012 hade stadiga tittarsiffror på drygt 300 000 personer.

Dokumentärseriens medium

De tre medium som vi får följa i dokumentärserien Livet på andra sidan har med olika livserfarenhet och upplevelser valt den väg de i dag följer. Deras olikheter och ger oss tittare en större förståelse för betydelsen av att vara ett medium, vilket även öppnar dörrar för de som själva funderar på att vidareutveckla sina egna förmågor och öppnat upp sina sinnen. Gemensamt för våra medium är att de alla menar att förmågan inte är exkluderat ett fåtal utan att den går att arbeta upp, precis som de själva gjort. Vi inleder med en kort presentation av våra tre medium, där vi får följa med i deras unika utvecklingsprocesser för att avsluta med en kort beskrivning av hur de arbetar i serien.

Vivi Linde

Vivis första möte med den andra sidan tog plats under hennes tonår. Vid 16 års ålder upplevde hon en utanför-kroppen-upplevelse, vilket satte igång funderingar och intresse för det oförklarliga. En annan Aha-upplevelse fick hon under samma år efter att hon läst om sitt eget stjärntecken, skorpionen, och plötsligt förstod sig själv på ett helt annat plan. Här började hennes sökande efter kunskap om det mediala och idag är Vivi Linde precis det hon i tonåren drömde om att bli – ett medium. Däremot anser hon sig inte vara fullärd, utan ser på hennes andliga utveckling som en livslång process var hon bara kommit en bit på väg. Trots det praktiserar Vivi inom en rad olika grenar, däribland som astrolog, medium, djurkommunikatör, utövar healing samt arbetar som livscoach efter en lång lista av avklarade utbildningar inom områdena. Idag håller Vivi själv i en del helgutbildningar och kvällskurser inom djurkommunikation, tarot, mediumcirklar och kanalisering. För de som inte kan närvara på plats erbjuder Vivi att skicka kursupplägg och information inom Häx/magi samt Tarot kurs, så att klienten kan arbeta med kursen i sin egen takt. Privat-sittning och konsultation via telefon går även att beställa via Vivi Lindes hemsida, medialarummet.se och hon och vår nästa medium Pehr Trollsveden håller även workshops tillsammans.

Pehr Trollsveden

Reiki och Karuna mastern Pehr Trollsveden arbetar till största del som vägledande konsult för de som vill komma i kontakt med sitt tidigare liv genom regressioner, men han är även aktiv som djurkommunikatör, har kontakt med andar och hjälper till vid så kallade spökutdrivningar. Pehr har under hela sitt liv varit öppen för det oförklarliga och fick redan tidigt kontakt med änglar. Utbildningslistan är lång och för Pehr startade allt med Reikihealingsutbildningen 1992. Sedan dess har han utbildat sig i klassisk massage, gått kurser i Tarot och Numerologi, kristall och pendelhealing, regressionsterapi, zonterapi, astrologi och även utbildat sig i andningspedagogik.  Han har även hunnit med att ge ut fem böcker inom sina bildningsområden och håller idag kurser i bland annat kristall och aura, mediumkurser och djurkommunikation och reser även runt i landet och håller i storseanser. Dessutom tar han emot klienter för massage, frigörande andning, zonterapi, healing och spådom. För de som inte har möjlighet att närvara på de kurser eller utbildningar som Pehr håller finns det möjlighet att nå honom för konsultation via Änglaportens telefonlinje.

Zoe

Vårt sista medium som medverkat i dokumentärserien Livet på andra sidan är Zoe som sedan barnsben vetat om att det finns något utöver det som vetenskapen kan förklara. Zoe har dock medvetet valt både världar, utbildat sig i den alternativa världen men har också en Fil. Mag. i det naturvetenskapliga ämnet kring hjärnans kemi, neurokemi. Hennes erfarenheter visar på att vi människor kan läka oss själva genom att utnyttja vår fulla potential och det är våra egna förmågor som Zoe arbetar med att få sina klienter att se. Zoe arbetar som medial coach efter att ha genomgått utbildning från en av Englands mest kända medium, Gordon Smith och även mediumet Vendela Cederholm som medverkat i dokumentärserien Det okända. Till Zoe kan klienter som vill ta kontakt med den andra sidan vända sig till. Hon arbetar även med medial regression och tar emot klienter som upplever blockeringar i sitt nuvarande liv och försöker lösa dessa genom att gå tillbaka till klientens tidigare liv för att se om blockeringen kan ha följt med. Hon kan även hjälpa till med att coacha sina klienter i deras personliga och andliga utveckling. Därutöver arbetar Zoe som healer inom en ny slags healingprocess som fått stor publicitet, även kallad Reconnective Healing var hon utbildats av Eric Pearl och hans team. Tillsammans med sina guider har Zoe även utvecklat en ny healingform som hon kallar för Nordic Light Healing, vilken går ut på att rena klientens energifält för att bli av med smärta och negativa energier som belastar klienten både fysiskt och psykiskt.

Så arbetar Vivi i Livet på andra sidan

De klienter som Vivi möter i programserien Livet på andra sidan är alla castade av teamet och är helt okända för Vivi inför deras första och enda möte. När Vivi tar emot en klient vars önskan är att komma i kontakt med en speciell person på den andra sidan så ber hon denne att ta med sig ett kort på den bortgångna. Bilden kommer dock Vivi inte i kontakt med, utan hon ber klienten att lägga den åt sidan så att hon inte ser den. Syftet med detta är att hon inte ska kunna skapa sig en förutfattad mening om personen eller på annat sätt tolka eller försöka tyda personen och dennes egenskaper via utseendet. Även om det inte alltid är just personen på den medhavda bilden som kommunicerar via Vivi så är det fungerar bilden som en slags dörröppnare för att just denna person ska visa sig. När Vivi och klienten satt sig ner tillsammans tar Vivi kontakt med personen och för att inte missa någonting avgörande i den kommunikation som sker så skriver Vivi ner allt som kommuniceras. Själva kommunikationens längd varierar men brukar vanligtvis pågå en stund och klienten får efter 10-15 minuter reda på vad som kommunicerats. Vivi är noga med att skriva ner allt som personen från den andra sidan uttryckt och informationen på detta papper får klienten med sig. Detta kan ses som en slags säkerhetsåtgärd vilken ska trygga klienten i att informationen inte på något sätt är omarbetat efter att Vivi och klienten börjar prata om vad som framkommit i dialogen. Inget på pappret är tillagt och inget har tagits bort när Vivi berättar för klienten om vad hon fått erfara i kommunikationen med den bortgångna personen.

Så arbetar Pehr i Livet på andra sidan

Pehr Trollsveden kommunicerar med djur men i programmet får vi även följa med när Pehr håller i gruppseanser där han får kontakt med andevärlden som vill komma i kontakt med deltagarna. För Pehr är andevärlden ständigt närvarande och många gånger är kontakten så stark att han blir tvungen att fråga människor han möter om de vill höra vad deras bortgångna har att säga dem. I Livet på andra sidan uppstår några sådana tillfällen där Pehr i sina vardagssysslor ges tillfälle att berätta för den lokala ICA-handlaren och en servitör på en pizzeria om de budskap som är ämnade till dem. Han möts initialt många gånger av skepticism men eftersom att budskapen är så tydliga vänds det allt som oftast till en oerhörd positiv upplevelse för de människor han möter.

Så arbetar Zoe i Livet på andra sidan

Med endast förnamnet på den klient som kommer för att få kontakt med den andra sidan öppnar Zoe upp sig för andevärlden. Zoe börjar med att tända ett ljus för klienten och kallar därefter in sin guide som fungerar som portvakt till den andra sidan och som hjälper henne med all kommunikation. Tillsammans med sin guide arbetar Zoe med att kommunicera med den person som klienten söker kontakt med. Det är dock inte alltid som just den personen som klienten kommit för att träffa som dyker upp, ibland kan det vara någon annan som söker kontakt med klienten för att berätta något som denne borde få med sig i livet.

4 reaktion på “Livet på Andra sidan

  1. Hur bokar jag en sittning med Lena Ranehag. Det är akut och av väldigt stor betydelse för mig kosta vad det kosta vill.
    Mvh Eld

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *