Lena Ranehag

En av de mest aktiva bland svenska medium är Lena Ranehag som brinner för att inspirera. Sedan lång tid tillbaks har hon arbetat för att vägleda och hjälpa sina klienter att utvecklas och hitta sig själva. Ett arbete som är mer än ett jobb. Lena Ranehag arbetar med en mängd tekniker relaterade till det mediala och har skrivit ett flertal böcker om sina upplevelser. Enligt Lena Ranehag har alla människor förmågan att kommunicera med den andra sidan, men ofta stänger vi av denna kommunikationsväg i takt med att vi blir äldre. En stark önskan är att hjälpa människor att åter öppna kanalen för att ta emot information och ha en direktkontakt med det vi inte ser till vardags. Lena Ranehag upptäckte mediala egenskaper som barn. När hon var omkring 6-7 år insåg hon att de flesta inte kunde se några av de individer hon själv kunde se. Detta är en insikt som i mångt och mycket präglat hela livet. I och med de egenskaper hon fått, och arbetat hårt med, kan hon hjälpa och vägleda människor vidare i livet.

Kontakten med den andra sidan sker genom alla sinnen. Ibland genom fysiska upplevelser och vid andra tillfällen genom smaker, lukt, syn eller ljud. Övertygelsen om att vi aldrig är helt ensamma och att livet inte slutar när vi dör, ger tillit och kärlek. Att få insikter om att det finns världar vi inte ser, är för många någonting som minskar oro och bidrar till att de börjar söka efter sin sanning och hur de skall hitta sin väg i livet. Detta är någonting Lena Ranehag vill uppmuntra.

Vision

Den som är i kontakt med Lena Ranehag kommer att märka av hennes vilja att inspirera. Genom åren har åtskilliga människor tagit kontakt med Lena för att få hjälp med att hitta rätt på livets stigar. Med en bakgrund som coach inom medial vägledning har hon fått möjligheten att se människor nå vidare i sitt liv och ta sig närmare den potential de bär inom sig. Hon är mycket mån om att vara ett stöd för de som väljer henne som guide i sina mediala resor. Att bidra till att kunderna finner en livsplan och vågar bli vad de egentligen är, genom att växa i ljus, är drivkraften i Lena Ranehags arbete. Under fler än 10 år har hon jobbat som medium och coach och brev från hennes kunder finns att läsa i de böcker hon givit ut om medialt arbete och erfarenheter.

Tv-serier

För många av de med intresse för medium och deras verksamhet kanske det inte var någon överraskning att Lena Ranehag syntes i tv-rutan. För de som inte varit involverade i det mediala Sverige var hon kanske en ny bekantskap. Hittills har Lena medverkat i svensk- norsk- och dansk tv i program som Det okända, Åndenes makt, Förnimmelse av mord, och Ånderne vender tillbage. De serier som handlar om medium och deras arbete, har blivit mycket uppskattade och ses av tusentals personer världen över. För Lena Ranehag är det dock endast en liten del av arbetet som går att följa över tv-sändningarna. I första hand håller hon kurser eller målar, skriver böcker och på andra sätt sprider sin kunskap.

En mångsysslare

Sedan 2008 har man kunnat handla böcker skrivna av Lena Ranehag i bokaffärer runt om i landet. Hennes bok Levande bilder från andevärlden berättar om hennes erfarenheter och om de astralresor hon genomfört. För mer än 10 år sedan började hon arbeta heltid som medium och har genom åren samlat på sig erfarenheter som hon delar med sig av. Boken syftar också till att inspirera andra att jobba vidare med sig själva och nå framåt. Den senaste boken som kommit ut, Det osynliga riket, handlar om att kommunicera över gränserna. Lena Ranehag talar om hur det osynliga påverkar oss och våra liv. I boken kan man också läsa brev från kunder om hur deras tillvaro ändrats sedan de började arbeta med Lena Ranehag. Även denna bok vill inspirera och hjälpa människor att utforska världen de lever i. Både den synliga och den man inte ser. Övningarna i boken är utformade för att underlätta arbetet. Nästa år, 2014, väntar en ny bok. Än finns ingen information att ta del av.

 

Förutom böckerna och pennan, används penslar och dukar för att förmedla budskap. Att köpa en tavla från Lena Ranehag är någonting annat än att gå till en konsthall. Tavlorna målas på beställning och är målade för kunden. I varje målning finns budskap som förmedlas via konstnären. Vid ett besök på hemsidan för Lena Ranehag har du också tillfälle att köpa smycken med egenskap att hjälpa den som bär smycket, främja att lyssna inåt och neutralisera negativa intryck.

Kurser

Att jobba som medium är inte rätt väg för alla. Dock finns en hel värld att upptäcka för den som vill arbeta med sin kommunikation och förstå sig själva genom medialt arbete. De kurser Lena Ranehag håller är uppdelade i olika nivåer för att man skall kunna hitta den kurs som är bäst. När man inte har någon som helst erfarenhet av att besöka medium eller jobba med sig själv, är första kursen bra. Denna kallas ”rum 1”. Kursen handlar om att börja i sig själv. Det är här allting börjar! Övningar och teori är utformade för att du skall jobba med att nå framåt i linje med ditt liv och den du är. Det är en intensiv och viktig kurs för att börja sin väg mot kommunikation och öppenhet mot den andra sidan. En stor del av kursen handlar om energi och om att lära känna skillnaden mellan egen energi och den från det osynliga. Även om man aldrig tidigare jobbat medialt kan man i ”rum 1” hitta verktyg och sätt att gå vidare på egen hand eller förbereda sig för senare kurser. Övriga kurser handlar om att gå djupare och öka förståelsen för det okända. Genom meditation och tekniker för att använda dina verktyg, får du hitta sätt att hantera dina insikter och nå vidare på din väg.

Besök Lenas hemsida

60 reaktion på “Lena Ranehag

 1. Hej Lena!
  Jag bor i Gbg och skulle gärna vilja ha en session med dig. Jag har det relativt bra i livet men saknar kärleksrelation och skulle vilja få lite styrhjälp i mitt arbetsliv.
  Hoppas på svar om möjlig träff snart,
  Kram
  Christin

 2. hei lena. visste ikke om jeg skulle ta kontakt med åndenes makt eller deg. men jeg mener at det ikke er vits med åndenes makt for dette ikke handler om stedene jeg bor, jeg har flyttet nå 4 ganger og det er ikke ro rundt meg. stadig vekk får jeg bråk i huset. av at noe/noen passer på.blir aldri kvitt det. jeg kunne trenge hjelp til å få vite hva det er og få det fjernet. kan du hjelpe meg? har vært plaget i 10 år.

 3. Hej lena
  jag tycke att du är bara kan du hjälpa mig att få tag på min ex man jag under hu han ha det
  Kram på dig

 4. Hej Lena
  Jag bor i en lägenhet på ett område, där vi är 3 st som har problem med andar, jag har inte bryt mig så mycket tycker dom är ofarliga, men nu hade en sökt upp min 8åriga dotter när hon sov på soffan. Och nu blir jag riktigt skärad när hon måste upp leva det, den här killen va inte snäll sa hon.
  Hjälp vi som bor här behöver din hjälp.
  Snälla hör av dig.
  Mvh Michaela

 5. Hejsan
  Jag och min sambo sedan några år tillbaka har stora problem med att det mesta omkring oss antingen går sönder eller krånglar, det mesta går emot oss, tex : gamla bilen krånglade så vi köper en ny! Vad händer , Jo , den nya bilen startar inte och vi har fått bärgning 2 ggr nu, bilen är fortfarande på verkstad.
  Vad är det som händer ,eller är vi totalt otursfyllda och ska testas om och om igen.
  Mvh Lotta

 6. Hej Lena! Jag har sett dig på okända. Tycker du e jätteduktig om jag får uttrycka mig så. Jag vill fråga dig om jag skickar ett foto på en person,kan du då berätta om omständigheterna kring detta. Händelser, och vem som gjorde vad? Mvh Jane Reuterbring

 7. Hej Lena, vet inte hur å vart å när å…?? Alltså, jag bor ensam i min lägenhet med 2kattor å 2 hundar. Har bott här 2år nu. Men alltså det e en massa konstigheter som händer här. Har alltid till å från haft konstigheter omkring mej sedan barnsben. Nu till frågan, e ja på väg att bli s ”stollig” eller kan Du försöka hjälpa mej å se eller känna av på något vis om det är någon som vill mej något från andra sidan?. E pensionär å väldigt låg inkomst så jag har tyvärr ingen möjlighet anlita å ta hem någon medial då det oftast kostar en slant. (tyvärr), skulle gjort det för länge sen annars. Så helt ärligt, ja blir ”tokig” snart. Mvh/ Susanne.

 8. Hei.. .Lena ! For 1 år siden gikk min kjære bort.. jeg undres mye på hvordan han har det der han er..jeg skulle ville sende han en beskjed.. kan du hjelpe meg med det ? Kjærligheten ville jeg også ville vite om.. . Mvh Ingrid

 9. Hej Lena!

  Jag är så imponerad av dig, dessutom är jag intresserad av det ockulta. Jag har besökt Jörgen Gustavsson i Södertälje när jag bodde i Stockholm, det var 2007 eller 2008 jag kommer inte ihåg exakt när det var. Jörgen hade det lite svårt att komma i kontakt med mina nära och kära, han sa vid flera tillfällen att jag var mogen att vara ett medium. Han kunde tänka sig att vara min mentor om jag var intresserad. Jag var ju bara tillfälligt runt Stockholm så jag tackade honom för erbjudandet men sa nej tack. Jag har inte kunnat glömma det och efter dessa år som gått sedan dess känner jag mig mogen för att försöka, speciellt efter att jag sett ”Det okända” på tv. Fick se dig på Nyhetsmorgon TV 4 idag och tog mod till mig att skriva detta brev. Jag är pensionär och bor i Göteborg. Hur kan jag gå vidare???
  Hälsningar från Eva

 10. Hej Lena!

  Jag saknar min älskade, det är en stor och smärtsam sorg för mig att han dog. Jag undrar vad du kan ge för information om honom till mig. Han dog för 2 år och 9 mån sedan. Jag har tusen frågor men får inga svar.

  Kommer jag att träffa någon ny kärlek?

 11. Hej Lena
  Mitt namn är Julia.
  Jag har nog varit medial hela mitt liv.
  För mig är det helt naturligt att se, höra, känna och förnimma övernaturliga saker dagligen….
  Vill så gärna komma i kontakt med dig.
  För att få vägledning och råd i livet.
  För att se om du hittar den person/en man. Som jag känner dagligen vakar över mig och mina barn i våran lägenhet.
  Vem det kan va osv.
  Såg natten på idag 3 nov och jag har precis som Moje klarat mig från mycket olyckor mm i livet.
  Hoppas jag kan få möta dig.
  Mvh Julia ❤️

 12. Hej Lena!
  Tacksam för en hjälp vidare i livet rent ”yrkesmässigt”.

  Snälla ge mig några tankar kring det:)))
  Tacksam för Din hjälp:)))

  Berit Persson

 13. Hej Lena. Jag borde hitta svaren på olika frågor om mitt liv själv. Vänder mig till dig för att jag känner mig rådlös och villrådig. Är jag på rätt väg i livet? Vad behöver jag göra ? Vad ser du om mitt liv ?

 14. Hej Lena

  Jag undrar om det någonsin kommer att bli ro i min familj
  Om min bror o mina föreldrar kommer förlåta varandra.

 15. Hejsan Lena,
  Jag är en kvinna på 70 år och är särbo med en man sedan 17 år.
  Jag undrar så om han verkligen är rätt för mig. Vi är aldrig ute på nåt skoj för det har vi inte råd till. Jag längtar efter mina barn som är utspridda i olika städer i Sverige. Jag bor i hus ensam med min lilla vovve men tycker att det är urtråkigt.
  Min särbo är arbetslös och han är 59 år fyllda i år2014, han är arbetslös sedan många år tillbaka och han strävar hela tiden med att skicka in cv till alla möjliga företag. Han är skötsam och missbrukar inte mågot som helst. Jag blir så trött.
  Jag själv är en sprallig tjej men nu börjar det bli tråkigt. Kommer det att ändras något?
  Vänliga hälsningar
  Sonja

 16. Hej! Jag heter Ulrika Forsberg och jag har lite funderingar om jag har andar som kan se vad som kommer att ske inom den snaraste framtiden. och sen undrar jag vilket yrke jag passar bra inom. Skulle vilja ha ett tecken.

 17. HejLena-Jagärkristen&trafikskadaddäravsynskadad. Jag är lång & brunhårigt kortklippt & bär glasögon. Mycket fascinerad av andevärlden & undrar hur det kommer gå för mig gällande äktenskap & barn. Jag vet att det viktigaste är att se till mig själv men vill ändå tillhöra en familj där jag är mannen & min hustru lever i kärlek, vad ser Du???

 18. Hej Lena
  Har fått rekommendationer av flera att kontakta dig då jag just nu ”trampar vatten”. Livet känns mycket jobbigt och vet inget om min framtid, var ska jag bo, klarar jag mig ekonomiskt osv. Vore mycket tacksam om det finns någon möjlighet för mig att komma i kontakt med dig. Hoppfull.

 19. Hej Lena,
  Jag vill inte förklara hela mitt dilema här. Men livet har varit oerhört tufft under många år, pga andra personer. Nu har det börjat om ännu mera igen. Jag är i stort behov av medial vägledning av dig inför detta oerhört tuffa som väntar. Hur går man tillväga om man vill boka en tid med dig? Finns möjligheten på telefon? Oerhört tacksam för hjälp.

 20. Jag var hos ett medium och hon sa att jag var andlig undrar om du kan utveckla mig i detta har set en del andar och jag har frågat andarna och fick svar men jag skulle kunna se mer MVH ULF

 21. Hej Lena
  Jag undrar hur min framtid blir? Jag är halvtidssjukskriven pga utmattningsdepression sen ett år snart. Jag jobbar som personlig assistent nu men känner att jag har inte lika mycket att ge längre.
  Har tänkt söka in på en frisörutbildning, har sökt en gång men fick avslag för det fanns inga pengar. Kan du ge mig några ”hints” om vad jag ska göra? Varma kramar

 22. Hej Lena !
  Har jag medial förmåga ? Tre av mina barnbarns födelse har jag prickat in exakt, dvs datum och även tid med några minuters felmarginal, väntar nu också på att 4:e och 5:e barnbarnen ska stämma.
  Undrar om du kan läsa av mig mer ?

 23. Hej Lena. Jag skulle vilja boka tid hos dig för min mor och mig. Vi har många frågor om ande världen då vi misst flera. GÅR DETTA ATT LÖSA skulle betyda allt för oss.
  hoppas det går att lösa
  vsf kostardet?

 24. Hej Lena,
  Jag har en 20 årig son som nyligen eller är mitt i en depression, han har visat sig vara medial och kan inte hantera detta riktigt och hans terapeut har givit han rådet att uppsöka ett medium. Han har en önskan att få en privat sittning med just dig då han imponeras mycket av dina kunskaper.
  Gör du sådant?

  Hälsningar
  Tina

 25. Hej Lena
  Min mormor betydde allt för mig och min morfar med och nu är min gudfar dålig och känner jag mig vilsen och ledsen vet ej om jag vill leva.Saknar dom så mycket..
  Vad kostar det träffa dig?Lisa

 26. Hej Lena.Jag ber dig och hjälpa mig om du kan eller har tid.Jag vet inte längre hur jag kan lösa min situation och du är det sista hoppet jag har.Min bror var militär och försvann i september efter 2 månader fick vi samtal att fiender har överlämnad hans kropp så att vi kan begrava honom men du kan förstå hur ser ut kroppen efter 2 månader så vissa delar kände vi igen men vissa inte och så blev vi tvungna att göra DNA test vilket bekräftst att det är han men ekspert skickade papper till oss och ekspertisen stämmde inte alls.Vi tvivlar på att vi begravad rätt person.Om du bara kunde hjälpa mig att se om han lever eller död.det är allt jag vill veta
  Hälsningar Natavan

 27. Hej Lena. Det är så att jag och min familj va ute och gjorde en snögubbe i går och jag tog lite kort. Och det visade sig att det var något väldigt märkligt grönt ljus på alla kort . Jag undrar hur man kan få reda på vad det är. Hoppas att det inte är en ande. // martina

 28. Hej Lena
  Det är första gången jag söker en medium för att ställa några frågor. Jag har följt upp ”det okända” nu i ett bra tag och jag vet/tror på eftervärlden. Samtidigt, när man följer upp er och allt som upplevs, förnimmas och säga, väcks frågor i en. Här är några jag har och hoppas att får ert svar på:
  Är det så att somliga andar fastnar i samband med det fysiska och inte går vidare till ”ljuset”? Det verkar så iaf. kommer sådana andar att hitta sin väg vidare på egen hand eller?
  De som går vidare, kan besöka det fysiska do och då men vara kvar på andra sidan?
  Anses det andliga världen som en ”högre” energiform eller ”lägre”? Eftersom det verkar att ibland är e hjälplösa och söker de levande för hjälp? eller uppmärksamhet?

  Jag slutar här och hoppas att få någonsorts respons från dig/er.

  mvh
  Kamran

 29. Hej Lena !
  Jag har en mycket personlig fråga om min framtid.
  Vill fråga om det skulle gå att få Boka tid med dej två timmar.
  Vill naturligt vis veta varför mina släktingar dog så tidigt.
  Med vänlig hälsning Angela !

 30. Hej! Jag vänder mig till dig för att vi behöver få hjälp i familjen att både stänga av och att klara av vad det innebär med att kunna se och höra och känna likt.
  Mest hjälp behöver vår son på 11 år. Vi tycker det är spännande men det kan bli för mycket och ta kraft när man inte vet hur man stänger av. Hur gör man och vem vänder vi oss till?

 31. Hej 🙂
  Jag undrar om du gör hembesök.
  Jag drivs snart ut ur vårt hem.
  Jag kämpar och kämpar.
  Eller kan du tipsa mig om något seriöst medium som gör hembesök.
  Tack på förhand!
  Med vänlig hälsning Pernilla

 32. Hej Lena!
  I hela mitt liv har det mest varit motgångar och nu de senaste 20 åren har det ständigt gått utför. I dag är jag ensam, utan jobb, dålig ekonomi, och dålig hälsa med återkommande depressioner. Det känns som mitt liv bara går åt ett håll, neråt. Vad är det för något som styr mig så och tar all min energi?Jag som en gång var en glad tjej. Hälsningar Murklan

 33. Jag behöver hjälp av ett medium då jag har någon eller några i min lägenhet/stuga.Det verkar inte vara någon platsbund e n person/personer men jag orkar inte med all, aktivitet som förekommer hos mig. Sängen skakar datorn slås på lampor som tänder släcker ljus släcks saker som byter plats dessutom har jag när jag var ensam och skulle fotografera mina nya ljusstakar som jag har bredvid spegeln på väggen, första bilden blev konstig för det syns ett kors i spegeln och en mörkhårig man. Bilder är konstig och min hund morrade hela natten och tittade mot spegeln. Kandelabrar någon som vill men något och varför? Många som är till men känner även fysisk aktivitet och de är skrämda hur ska jag givare med detta? Jag håller på bli tokig.

 34. Hej –har orosmoment här jmt…vet jag leer fel enlig konstens regler… mina morföräldrar tog hant ommej men im vanra vidare -88 är numera gravt synskaa,,,men..nåt är här!! känner o ser et… fått käftsmällar avnåt..numera sover jag max 2 tim pass…nåt är fel här.. snälla …hjälp mej bli trygg i min blindhet….så rädd att när det blir svart så blir det även fritt fram fär en..et–som finns här—orkar int mera så snälla..hjälp

 35. Hej Lena! Har skickat en fråga till dig tidigare men fick då inget svar men jag försöker igen. Det jag sett på tv gällande dig är jag djupt imponerad av dig. Det är så för några år sedan tappade jag bort en vitguldsring med diamant i, skulle vilja veta var ringen finns, saknar den mycket. Med din kraft tror jag du kan guida mig till den. Hoppas på svar denna gång!
  Mvh Siv

 36. Lena du är den bästa av alla.Jag missar inte något program med dig.Jag undra om du kommer till bokmässan i Göteborg? Kram.

 37. Jag undrar om du kan se vilken ANDE som låste upp grinden till min gård, utan att låset gick sönder och som sen vek grinddörren åt sidan, så att grinden var halvöppen?
  MVH
  Inger Thörnqvist

 38. Bästa Lena,
  Det är ett nöje att se dig på tv i Det okända, ditt lugna sätt och säkerhet. Skulle gärna vilja komma i kontakt med dig och få lite vägledning. Undrar mest hur kommer det att gå för mig och min familj?
  Kram/ Tanja

 39. Hej Lena just nu vet jag inte vart jag ska vända mig behöver hjälp, vägledning har svårt att sova tankarna far runt vår bror gick bort för 2 år , vi syskon har försökt hjälpa mamma så gott de går, nu har hon vänt oss ryggen. taksam för svar kram/seija

 40. Hej lena
  Har ett stort inttesse för der andliga
  Har sökt svar på detta hela mitt liv har gått till två medium som säger att jag ska ha förmågan men jag är en tvivlare blir osäker vill bara få ett svar hur det ligger till.mvh camilla

 41. Hej Lena
  Följer dina program på tv. Jag o min man skulle vilja träffa dig för att ev få kontakt med andevärlden. Tror på dig .
  Med vänlig hälsning, Danita o Mika

 42. Hej Lena!
  Jag står vid en väggren när det gäller kärleken. Berhöver en vägledning om mannen jag träffat sedan 2009 är bra för mig.
  Kram Maria

 43. Hej Lena,

  Jag vet inte vad jag ska skriva faktiskt..
  Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, det är bara så mycket..
  Jag vet i alla fall 1 sak och det är att jag tänkt ta kontakt med ett medium väldigt länge, men jag kan ha problem med att vara skeptisk i fler än ett läge.

  Med vänliga hälsningar
  Jennie

 44. Hej Lena är så intresserad av att få träffa dig har följt pogrammet i tv med dig, om tillfälle finns vore jag väldigt tacksam att få tid hos dig, tack på förhand britt-inger lind du ger ett lugnt och tryggt intryck på oss som tittar

 45. Hei!
  Jeg har fått en fryktelig smertefull sykdom (helvetes ild)
  på venstre side av overkroppen – utslett med sår. Det verker intenst – ingen smertestillende midler hjelper. Jeg har lest noen av dine bøker og sett tv-programmene ”Åndenes makt” Jeg tror og håper at du kan hjelpe meg med smertelindring.
  På forhånd takk!

  • Hei!
   Jeg har fått en fryktelig smertefull sykdom (helvetes ild)
   på venstre side av overkroppen – utslett med sår. Det verker intenst – ingen smertestillende midler hjelper. Jeg har lest noen av dine bøker og sett tv-programmene ”Åndenes makt” Jeg tror og håper at du kan hjelpe meg med smertelindring.
   På forhånd takk!

 46. Hej Lena!
  Måste vi byta lägenhet eller det är något som följer oss? Jag har blivit mörkrädd och min dotter har sett konstigheter i sitt rum. Nu delar vi mitt rum tills vidare. Och vi är så trötta som aldrig tidigare trots en lugn livsstil.

 47. Hej! Har du tänkt något särskilt på uttrycken ”så att säga” och ”som man säger”. Det är väldigt ofta de förekommer i TV:n. Men ta det inte som någon negativ kritik. En del uttrycker sig så. Andra på annat sätt. Så ändra inte på detta men bara en notering jag gjort

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *