Kristallrummet

Kristallrummet öppnade sina dörrar för allmänheten 1990 efter att man under några år bedrivit verksamheten hemifrån, sålt på mässor och hyrt tillfälliga lokaler. Det växande intresset för kristaller och ädelstenar och dess krafter betydde att man fann möjlighet att expandera verksamheten och även ägna sig åt smycketillverkning, anordna kurser i bland annat kristall-läsning och kristallhealing. Idag är Kristallrummet ombildat till ett aktiebolag och har två butiker i Stockholm, en i Gamla Stan och ytterligare en vid Slussen. Kristallrummets butiker är långt ifrån allt, man är nämligen även ett grossistföretag och driver en populär webbshop som har en växande kundkrets i de nordiska länderna, men även i Frankrike, Spanien och Grekland.

Ädelstenens kraft

Ädelstenar eller kraftstenar som de även kallas har använts under tusentals år för sina andliga och helande egenskaper. Kristallernas förmåga att lagra ljus och energi tror man även kan påverka ägaren av stenen och många ser därför kristallen som levande med ett medvetande som kan bidra med sina specifika egenskaper. En del stenar anses kunna avlägsna nedstämdhet, andra används för att nå en djupare andlig utveckling.

Eftersom att stenarna plockar åt sig den energi som de blir utsatta för kan de ibland behöva renas från negativ energi. Att rena en sten är inte svårt och kan göras med enkla medel såsom att låta vatten skölja stenen ren eller att låta solens strålar rena stenen. Varje sten bär med sig olika energier men samtidigt kan man ändå se skillnad i vad olika typer av stenar bär med sig för helande egenskaper eller har för symboliska värden. För att göra det hela lite mer konkret följer nedan en kort redogörelse för sju olika stenar och dess krafter.

Ametist sägs ha lugnande egenskaper och bärs av många som en skyddande amulett mot stress och negativitet. Den sägs fungera mot sömnproblematik och huvudvärk och används ofta vid meditation och healing. Ametist är månads-sten för februari, vilket alltså är vattumannens och fiskarnas månad.

Bergkristall är en vanlig kraft-sten som används i healing i många kulturer. Den sägs sammanlänka vårt medvetande med universums existentiella kraft och dess energi symboliserar balans, harmoni och synkronicitet.

Citrin sägs hjälpa oss att se det positiva i vår tillvaro och används för att stärka självförtroendet och tilliten till vår förmåga att skapa. Den används som amulett för att bryta dåliga mönster som beror på de egna satta begränsningarna. Citrin är månads-sten för november månad.

Diamant sägs vara bärare av renhet och används för att ge trygghet. Eftersom att diamanten anses symbolisera perfektion behöver man aldrig rena den.

Flinta sägs ge mental och fysisk styrka och används därför ofta som talisman vid konfrontationer då den sägs stärka den personliga integriteten.

Dioptas sägs hjälpa oss att se allt vi har och får oss att uppskatta livet här och nu. Den anses även påverka oss positivt i den bemärkelsen att vi blir ödmjuka inför livet.

Bärnsten som egentligen är fossiliserad kåda har haft stor betydelse i indianska och indiska kulturer och sägs ge en varm och vis energi som omvandlar negativ energi till positiv energi och som därför även används för självläkning.

Smycken av ädelstenar

Kristallrummet säljer vackra smycken med ädelstenar i alla tänkbara varianter och former tillverkade i silver. Här kan du hitta ankelkedjor att pryda brunbrända sommar-ben med och mängder av vackra armband, halsband, ringar, berlocker, broscher och örhängen som passar alla tillfällen. En stor del av de smycken som säljs är tillverkade i Sverige och andra är importerade från Kina, Indien och Sydamerika, där intresset och förståelsen för ädelstenar är utbrett. Man tillverkar även smycken av andra material än just ädelstenar och som kund kan du hitta ditt favoritsmycke av sötvattenpärlor, korall, läder och brons som framförallt är materialet som används i de svenskdesignade vikingasmyckena från Gotland. Här kan du även hitta hela smycke-set med matchande halsband, armband och örhängen i just din stil.

Tillverka dina egna smycken

Kristallrummet har med sina drygt 20 år i branschen både kunskapen och materialen som krävs för att tillverka egna smycken av hög kvalité. De smyckekurser och pysselkvällar som Kristallrummet håller i har blivit ett mycket omtyckt nöje som är en perfekt present att ge till en kär vän eller partner. Här får du tillgång till material som lås, örhängekrokar, och pärlor i Sterling silver och ges fritt utrymme att skapa ditt unika smycke. På hemsidan kan du ta del av all information kring kurserna och du ges även möjlighet att boka plats. Bor du inte i närheten av huvudstaden finns det ändå möjlighet för smycketillverkning, Kristallrummet säljer nämligen även tänger, kedjor, tråd, pärlor, stenar och allt annat du kan behöva för att skapa ditt eget smycke. Du kan enkelt beställa materialen du behöver via hemsidan och snabbt komma igång med din tillverkning.

Healing och kristalläsning med ädelstenar

I Kristallrummets lokaler hålls även kristalläsning där du som kund ges möjlighet att ställa frågor och få en överblick över ditt liv. Genom att lyssna till kristallerna kan du få svar på frågor som rör dig och din framtid. Man håller även kurser i kristallhealing där du får lära dig att förstå och använda dig av kristallernas energier och kraft. För de som är intresserade av specialarrangemang för enbart vänner kan det även ordnas. Det som krävs är att ni minst är sex personer för att kunna boka en valfri kurs. Genom att skicka ett meddelande till Kristallrummets kundtjänst och där ange era önskemål och lämpliga datum ges ni snabbt ett svar kring vad Kristallrummets medarbetare kan organisera för just er.

Hit till Kristallrummet kan du även vända dig för att få ta del av mer information kring kristallernas kraft och även få tillgång till böcker i ämnet. Alla är givetvis välkomna med frågor kring dessa mytomspunna kraftstenar och få råd och tips kring vilken sten som passar just dig. Utbudet av heminredning är stort och du kan få hjälp med att möblera och dekorera ditt hem enligt Feng Shui av en Feng Shui konsult. Välmående, välbefinnande, kraft och energi är vad Kristallrummet fokuserar på och alla är välkomna att ta del av medarbetarnas kunskap och intresse i ämnet balans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *