Jörgen Gustafsson

Det medium som fått stor uppmärksamhet under senare år, Jörgen Gustafsson, föddes i Eksjö 1962. Huruvida han kommit att påverkas av att ha fem äldre syskon är ingenting man kan säga någonting om, men han ser sig själv som en gränslös person. Tendensen att vara gränslös kan definieras på ett flertal olika sätt, men som Jörgen uttrycker saken är det en fråga om att vara nyfiken och testa gränderna. Kanske är detta en av orsakerna till att Jörgen Gustafsson som inbiten skeptiker gick till en seans. Enligt Jörgen var det för att bevisa att det inte finns någonting bakom snacket om medium och förmågor. Han blev verkligen överbevisad!

Yngst i syskonskaran och med en gränslös personlighet

En av de saker Jörgen Gustafsson fick lära sig under sitt första besök hos ett medium, var att se på allting med öppna ögon och att våga inse vad som är framför näsan på en. Även om alla har sina egna sanningar och upplevelser, är det lätt hänt att missa viktiga insikter när man håller sig fast i en inställning man bestämt sig för att stå fast vid även när allting visar på andra vägar att gå in på.

Bli medium

”..själva kontakten föds man med. Jag tror att alla föds med det.”

Enligt Jörgen Gustafsson föds alla med en kontakt och möjligheten att kommunicera med det okända som det ofta kallas. Själv kallar han det för andevärlden. Av olika anledningar kan man dock stänga av sin förmåga och helt tappa möjligheten att kommunicera med den andra sidan. Dock kan man återuppta kontakten och öppna kanalen igen.

Den som vill arbeta som medium kan välja mellan en rad utbildningar. Flera av landets medium håller kurser och utbildar människor inte bara till att bli verksamma medium utan även för de som vill lära sig mer och öppna sig. Om det är lämpligt för alla människor att bli medium är någonting som Jörgen Gustafsson ställer sig något kritisk till. Istället menar han att det finns olika saker man kan vara bra på. Alla bör kanske inte bli lastbilschaufförer.  Även om han är ett av Sveriges mer välkända medium känns vissa dagar sämre än andra. Som människa har man vissa bra dagar och andra som är lite värre. Det är ingenting som ändras för att man blir medium säger han.

Iris Hall var en av lärarna Jörgen Gustafsson själv gick hos när han valde att utbilda sig och förfina kompetensen. Utbildningar inom medialt arbete är långa och kräver en hel del av den som går kursen. I sina egna kurser som han erbjuder, väljer han att blanda elever och ha övningar med både nybörjare och erfarna studenter. Detta för att man lär sig olika snabbt och kan ha nytta av spridningen. Hur kurserna utformas är annars olika för alla medium. Är man nyfiken på hur en specifik kurs ser ut, eller om man kanske till och med har direkta frågor om utformning och tanke med utbildningen, kan man höra av sig till den som är ansvarig för denna. Inte sällan kan man få bra svar vilka kan vara till hjälp när man skall välja.

Uppkopplad

”Det är jag som bestämmer när jag skall arbeta”

Även om man kan få tillgång till information och kontakt med det okända, är det inte någonting som alltid sker. Jörgen Gustafsson menar att han bestämmer när han skall arbeta och inte. En del i många kurser och utbildningar är att man skall lära sig stänga av sin förmåga och bara leva sitt liv som alla andra. Valet att börja utbilda sig till att bli ett medium är någonting som Jörgen inte hade en tanke på innan han besökte ett medium första gången. Att se världen med öppna ögon är någonting han lärde sig i och med besöket vilket han också tipsar andra om.

För många är det svårt att tänka döden som någonting annat än att livet slutar. Den som jobbar som medium kan dock vara av en annan uppfattning. Som mediumet Jörgen Gustafsson ser det hela, är döden en förändring av tillståndet. Även om han och andra medium kontaktar den andra sidan är det inte säkert vem de får kontakt med. Det är upp till den som vill kontakta ett medium. Utifrån erfarenheterna som kommit med åren säger Jörgen Gustafsson att han inte kan bestämma vem som kommer att ta kontakt med honom. Bara att det är någon som levt på jorden och som har en koppling till kunden för sittningen.

Från tv

”Som offentlig person får jag höra en del exempelvis att mitt ego är större än Globen. Men det stämmer inte.”

Det finns många som känner igen Jörgen Gustafsson från tv-program som visats. Störst var kanske Det okända, eller Förnimmelse av mord. Program som Akademin för det okända, samt en mängd debattprogram och konsumentprogram har också visat Jörgen Gustafsson. I flera av programmen arbetar Jörgen som medium och förmedlar budskap. I de sändningar som inte är riktade till de med intresse för medialitet har Jörgen diskuterat tro och människors sanning. Med en hängiven skara elever och intresserade har Jörgen blivit ett av de mer välkända ansikten som förekommer i den mediala kretsen.

När det kommer till frågan om hans ego, som av vissa hävdas vara kraftfullt, svarar Jörgen att han visst bejakar sitt ego så mycket han kan. Det är dock inte detsamma som att tappa en ödmjuk läggning eller ett intresse för andra. Det kan bli problem när man närmar sig människors rädslor.

Boka

När man vill komma i kontakt med Jörgen Gustafsson för att boka in honom som föreläsare kan man besöka hemsidan. Via ett formulär kan man lämna sina uppgifter och förklara vad för evenemang det är man skall hålla. Även om Jörgen till stor del arbetar med föreläsningar kan man också boka in sig för kurser och sittningar. För många är tarotkort inte direkt bundet till arbetet som medium. Dock handlar tolkningen till stor del om att kommunicera över gränser och de som har en grupp som vill gå en kurs i tarot kan också hitta kontakt via denna sida.

Besök Jörgens hemsida

4 reaktion på “Jörgen Gustafsson

  1. Söker förtvivlat efter någon ”äkta” medial person som kan komma i kontakt med döda djur.Har googlat och sökt, ring och återigen letat men det är som att köra huvudet i väggen. Behöver desperat försöka få kontakt med min älskade hund för att få bekräftat att det beslut jag tog var rätt och inte så helt åt helvete fel. Mitt jobb har skickat mig till psykolog men det är bara få ett svar från min hund som kan hjälpa.mig att gå vidare. Snälla, vet du någon som kan hjälpa mig?

    • Du kan pröva med Jan Clavebring (jemabi.se). Jag vågar inte rekommendera honom än så länge men jag vet att det står på hemsidan att han kommunicerar med djur som gått bort, och kanske för ett lågt pris (relativt) dessutom. Jag hoppas du hittar någon.

  2. Hej! Jag undrar om Jörgen Gustafsson kollat på Spårlöst någon gång? JAG såg Jörgens eskapader med fallet i Japan och det har satt vissa spår. I ett avsnitt av Spårlöst agerade en 19-årig tjej som heter Johanna och hon är adoptiv fr Viet-Nam. Vid finnandet av sin biologiska moder fick hon veta att hon har en tvillingsyster någonstans i världen. Men det såg väldigt jobbigt ut att hitta systern. Här känns det som att Jörgens färdigheter skulle vara till stor hjälp. Om han kunde (nästan ) hitta den döda tjejen i Japan, borde det inte gå att hitta Johannas syrra också? Avsnittet är fr 2013, del 6 men det finns både höst- och vårsäsong och jag vet inte vad som är vilket men ettdera är det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *