Jill Petersson

Första tillfället som Jill Petersson kom till insikt om att hon ”inte var som alla andra” var redan som barn. Det var en gåva eller en förbannelse, som hon såg det på den tiden. Att uppleva saker, och se varelser som hade gått bort. När hon såg bortgångna stod det klart för henne att hon hade tillgång till en värld som inte alla upplever. I barndomen hade det inte varit fråga om visuella intryck i samma utsträckning, utan upplevelserna hade begränsats till att känna till information som hon inte kan förklara hur hon visste. Jill Petersson brukade förklara det med att ”hon bara vet”.

”Jag har alltid kunnat känna, se och höra våra kära ifrån andra sidan”

Att vara öppen, medial, är någonting som kan uppfattas svårt av de som har denna egenskap. Det kräver mycket av personen som är medial för att kunna stänga av och välja när man skall få tillgång till denna värld. Det kan upplevas som en förvirring när man inte kan reda ut vad man känner och hur det kommer sig att man vet om information man inte kan veta. Även om Jill Petersson inte hade någon tanke om att utbilda sig till medium, började hon i en meditationscirkel där man träffades för att tillsammans jobba med sig själva. Över tid tog det hela en vändning och gruppen kom i allt större grad att bli fokuserad på trans. Detta var upplevelser som Jill ville gå vidare med, om inte annat för att se vad det handlar om. Detta blev upptakten till att hon sökte rätt på lärare som kunde vägleda henne i den riktning hon önskade.

För Jill Petersson är det en självklarhet att vara där för andra människor. Det finns ti då hon jobbat inom vården, och nu i rollen som ett av de mest erfarna medium som går att finna i landet. Inställningen att hjälpa och stötta är någonting som är viktigt när man arbetar som medium då empati har en viktig roll.

Ramsbergsgården

”Lycka är att hela tiden lära sig”

De som har ett intresse för det mediala, har många gånger varit i kontakt med denna kursgård på ett eller annat vis. Otaliga medium har gått sin utbildning där, och gården har fått bli en plattform för många som delar förmågan och önskan om kontakt med det okända. Jill lärde känna Iris Hall som av många personer ansetts vara en av de mest erfarna medium som funnits i Sverige. Även om Iris Hall inte var huvudsaklig lärare formellt, har de haft kontakt genom åren. Jill Petersson var den som översatte mycket av det arbete Iris utförde när hon var aktiv som medium. Utanför arbetet var de även vänner vilket kan ha varit en av orsakerna till att de inte var lämpade för en pedagogisk relation. I en bransch som ständigt granskas kan det ge fel signaler om läraren och eleven är vänner med varandra privat. Den som var hennes lärare heter Julia Griffiths. Även hon arbetade på Ramsbergsgården och var en av de som undertecknade intyg att Jill Petersson har medial kunskap efter slutprovet i undervisningen.

Kurser

”Den största läraren av alla är livet i sig!”

Att komma vidare i sitt arbete som medium, är någonting som kräver en hel del fokus. Utbildningar till att bli medium finns att gå för den med intresse, men även om man är medium och arbetar med detta, kan man behöva gå igenom kurser och ta sina kunskaper vidare till en högre nivå. Även den som håller i utbildningar övar och förfinar sina kunskaper vid dessa tillfällen då man oavbrutet jobbar med det okända. Kanske skulle man formulera det som att kursläraren också är elev. Även det gått ett antal år sedan Jill Petersson fått sin titel och börjat arbeta som medium, går hon regelbundet till diverse kurser och jobbar vidare med sin kunskap. Genom åren har det rört sig om fysiskt mediumskap, transmediumskap, medium och transmedialt inriktade sådana.

Jill Petersson ser Livet som den bästa läraren men trots sin erfarenhet inom den mediala rörelsen även om hon själv håller kurser för att man skall kunna nå längre i sin ambition att ha kontakt med den andra sidan och jobba som medium professionellt. För att boka in sig på någon av de kurser hon erbjuder, kan man se på hemsidan var det även finns information om hur man går till väga och vilka priser det kostar. Jill Petersson erbjuder kurser inom att komma vidare i rollen som medium och håller även storseanser där man kan få en känsla för vad det innebär och att man kan uppfatta hur det hela går till. Hennes kurser besöks av många personer och är uppskattade av de flesta.

Tv

Förnimmelse av mord, Titta vi reser, Det okända….

Många har sett Jill Petersson i diverse tv-program och veckoblad. Det finns ett stort intresse för det mediala i samhället och allt fler personer följer regelbundet de serier som visar hur man arbetar med den andra sidan. För Jill Petersson är det serier som Förnimmelse av mord, Det okända, och Titta vi reser, hon medverkat i. Förutom dessa har hon också varit med i diskussionsprogram och nyhetssändningar. Hör man till de som hellre lyssnar på radio kan man känna igen Jill Petersson från Radio city eller ett antal kanaler som går ut lokalt i Sverige.

Jill Petersson är bosatt utanför Göteborg och har figurerat i såväl Göteborgsposten som kvällspress och stadsdelstidningar. Även i facktidskrifter går det att hitta fakta om hennes arbete. Det är inte konstigt att hon är ett av de mest kända medium som går att finna med tanke på allt hon deltagit i och antalet kurser hon erbjuder!

Kontakt

Den som vill boka tid hos Jill Petersson kan använda sig av det bokningssystem som nu finns på hemsidan. Det är enklare och smidigare än att försöka ringa när Jill Petersson är vid telefonen. Under 2013 kommer hon att hålla healingkurser utöver de hon brukar erbjuda. Dessutom kan man boka en konsultation var man träffar Jill Petersson enskilt och får möjlighet att ställa frågor.

Besök Jills hemsida

3 reaktion på “Jill Petersson

    • Hej!
      Jag åker inte hem till någon för att ge en privat konsultation men om du kikar in på min hemsida så kan du se vad det kostar.
      Önskar dig en trevlig dag samt en God Jul och Gott nytt år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *