Healingkurs

Att lära sig healing på Healingkurs

Det finns en stor marknad för vård i alla dess former. Utöver den skolmedicin som de flesta av oss varit i kontakt med, finns också en rad alternativa metoder och tekniker som går att spåra långt bakåt i tiden. I allmänhet är det fråga om tekniker som av olika anledningar nästan fallit i glömska, men som ändå lyckats föras vidare till dagens tid. När man söker efter vård och healing kan man få en uppsjö olika svar som kan ha olika stor relevans. Ofta är det fråga om en hel del olika typer av healing och när man skall välja krävs en hel del intuition samt kunskap för att man skall lyckas hitta det man söker.

Många av de som har ett intresse för healing, är också intresserade av att gå djupare än att bara få en behandling. Det finns helt enkelt intresse för att lära sig mer om det hela och kanske gå en healing kurs för att själv kunna jobba med detta.

Skolor för healing och alternativ behandlingsform

Även om Sverige legat efter en tid när det kommer till alternativa behandlingstekniker och healing kurser, finns det nu en hel del olika skolor och lärare att höra av sig till om man vill lära sig mer om detta område. Det finns vissa skolor som håller egna kursgårdar var man kan välja bland en rad olika utbildningar. Att gå en healing kurs är för många en första kontakt med dessa skolor och kursanläggningar. För att hitta rätt kurs för det man vill lära sig kan det vara en fördel om man sätter sig in i de olika typer av healingutbildningar som finns tillgängliga. Vissa kurser går regelbundet medan andra bara hålls någon gång varje år. Ytterligare någon healing kurs gå bara att boka när en lärare finns i landet vilket kan vara olika frekvent.

Healingformer

Det finns en rad olika sorters healing och när man går en healing kurs är det i allmänhet en viss metod man lär sig. Flera utbildningar ges i ett visst antal steg vilket innebär att man efter en avslutad kurs för söka till fortsättningskursen. Några erbjuder platsgaranti för den som kommer från en tidigare kurs, medan andra vill att man genomför test av någon sort för att visa att man verkligen lärt sig det man behöver för att kunna gå vidare till nästa.

En vanlig healing kurs är reiki vilket är en teknik som fått mycket utrymme i debatten under senare år. Traditionen bygger på en japansk tradition som formulerades omkring 1900talens första årtionde. Källan som bär universell energi är självklart äldre än 1900talet, men det var först här som man formulerade det till en tradition som man kan lära sig genom en healing kurs i Sverige eller i något annat land var det finns utbildningar. Genom åren har reiki healing förändrats och man kan i dagsläget välja att gå en healing kurs i ursprungsskolan eller i Karuna reiki vilket är en healingform som kommit ännu senare och som bygger på den vanliga reikitraditionen.

Förutom reiki kan man gå kurs i någon annan typ av healing. Det finns en mängd olika alternativ och man kan ha nytta av att sätta sig in i vad de olika innebär och hur en kurs ser ut. Det finns vissa etiska riktlinjer för reiki och dessa brukar ofta fungera även när det kommer till andra former av healing. Kort och gott kan man säga att det handlar om respekt och medkänsla för omvärlden och för den kund man har för tillfället.

Större avstånd

Även om man kan ha en bild av att healing rör sig om att man skall röra någon med händerna och föra över energi, är det inte nödvändigt att göra så. Den som går en healing kurs kan få höra om att ge healing över geografiska hinder. Det kräver en del för att man skall lyckas ordentligt med sådant men om man läser mer om healing kan man få en bild av hur det går till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *