Healing i Göteborg

Healing – behandlingar eller utbildning

Bland alternativa filosofier och metoder för att underlätta livet i vardagen, är healing någonting som funnits med sedan tusentals år. Att hela och läka har varit en förutsättning för att kunna bilda byar och samhällen utan att varje förkylningstid skulle innebära total katastrof, även om många strukit med i sviterna av inflammationer och förkylningar. Healing och metoder för att hjälpa kroppen att helas kan se ut på ett flertal olika sätt och vissa av de traditioner som finns bevarade, är nu tillgängliga för den som vill. Söker man efter healing i Göteborg eller någon annan svensk stad kan man hitta en uppsjö möjliga alternativ som alla har sitt ursprung och sin individuella fokus. För vissa är healing allt som har med att läka att göra medan andra riktar in sig mer på en viss typ av metod.

Alternativmedicin och healing i Göteborg

Det finns en distinktion mellan alternativmedicin och healing i Göteborg och på andra platser i världen. Denna innebär ofta att alternativmedicinen använder växter och preparat för att påskynda behandlingens tid medan healing syftar till att man helar med energi istället för att tillföra någonting annat. Detta är en uppdelning som de flesta kan enas om vara korrekt. Även om man har klart för sig vad som definierar healing respektive alternativmedicin, finns det en hel del kvar att sätta sig in i om man vill få en bild av healing i Göteborg. De olika traditionerna har en hel del likheter även om det finns saker som varierar i hur man arbetar.

Reikihealing

Reiki är en teknik som fått stor uppmärksamhet sedan lång tid tillbaks. Det finns många utövare runt om i landet och för den som vill lära sig mer om healing i Göteborg finns ett flertal kurser och möjligheter till studier. Flera av de som väljer att sätta sig in i reiki har redan en viss kunskap om olika healingmetoder, men det är inte nödvändigt att ha några erfarenheter eller känna till någonting om tekniker och bakgrund för att lära sig mer om reiki. Traditionen sägs komma från början av 1900talet då Usui Mikao fick tillgång till denna energikälla. Det finns många teorier om hur det gick till när han fick lära sig reiki och lika många uppfattningar om hur gammal denna kunskap skulle kunna vara. Ordet är en sammanskrivning av rei ki. När man översätter detta finns en rad möjliga resultat då japanskan har komplex struktur och ett flertal betydelser för ord. Dock skulle man kunna översätta det till universell energi. Även om reiki bygger på en och samma teknik är det många förändringar som kommit under åren. Inte minst i början av spridningen som kommit till Sverige och en rad andra delar av världen. Dessa handlade framförallt om gradindelning där man kom högre ju större erfarenhet man hade. Om man går till någon person som erbjuder healing i Göteborg är det inte säkert att man i första hand vill diskutera gradindelning utan man fokuserar på arbetet i fråga. Detta är någonting som ligger helt rätt i fråga om tanken med reiki.

Till skillnad från vedisk tradition och teknik, krävs inte någon diagnos för att använda reiki. Istället bygger denna healingform på att man blir en kanal för energi som kommer dit man behöver. Således är det handkontakten och flödet som utför arbetet när den som tar emot kunder blir en kanal för denna energi.

Initieringar

Flera traditioner inom healing bygger på att man får en kontakt med energi som hjälper kunden. För att hitta denna källa krävs ofta en initiering vilket innebär att läraren sammanför eleven med källan. Detta är en del av utbildningen som inte rekommenderas att själv försöka sig på. Istället hänvisar man till lärare som kan visa frekvensen man behöver ställa in sig på. När man väl blivit initierad är detta inte någonting som försvinner. Dock kan man få ytterligare sådana när man kommer längre med sina studier och räknas som en mer erfaren healer.

8 reaktion på “Healing i Göteborg

 1. Kan ni ta bort dåliga energier i sin aura? Jag hörde en gång, att man lånar andras energier, och bär på saker i sin aura som hindrar sitt liv att gå fram.
  Kan ni hjälpa än med detta?

 2. Ja, man kan ta bort energier i auran men det är inte något jag förespråkar i första hand. Energin finns där av en anledning och om man är för snabb att ta bort energin kan det bli komplikationer. Man bör noga undersöka energin innan man vidtar åtgärder i healingen.

  Jag uttalar mig eftersom jag är en föredetta läromästare inom Reiki med studier ifrån Japan. Numera har jag gått vidare och använder en högre energifrekvens men är fortfarande en läromästare som kan förmedla kunskap, erfarenhet och prata om för- och nackdelar om tex energi inplantat.

  Jag vill informera om att man bör sträva efter att finna en healing metod som använder en så hög energifrekvens som möjligt. Reiki energin är inte anpassad för den nya tiden och tillhör inte de högre energifrekvenserna som är tillgänglig på jorden 2015 enligt min åsikt. Det finns fördelar med högre frekvens dvs mindre tid krävs under behandling, mindre antal behandlingar och billigare för dig som klient.

  Kontakta mig om det finns någon där ute i Sverige som behöver tips på healers 2015. //Tack!

 3. Hej! Jag behöver hjälp att lösa upp en del trauman, m.m som hindrar mig från att leva. Vart ska jag vända mig?

  • Jag bor i Göteborg men vistas även i Malmö. Har kämpat på själv allt för länge. Jag vet att jag behöver hjälp. Har 8 år erfarenhet av reiki med mästarinitiering som jag fick för 2 år sedan. Även massör sedan 2008, men jag har kört fast. Känslomässiga trauman. Fysiskt. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. .röra på sig är bra, men jag behöver något mer. Hoppas att någon kan ledsaga mig till en duktig helare .det vore underbart!

  • Jag bor i Göteborg men vistas även i Malmö. Har kämpat på själv allt för länge. Jag vet att jag behöver hjälp. Har 8 år erfarenhet av reiki med mästarinitiering som jag fick för 2 år sedan. Även massör sedan 2008, men jag har kört fast. Känslomässiga trauman. Fysiskt. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. .röra på sig är bra, men jag behöver något mer. Hoppas att någon kan ledsaga mig till en duktig helare .det vore underbart! Jag vet inte hur jag ska få tag på er! Tack för hjälp!!

   • Hej! Man kan läsa upp gamla knutar som hindrar en från att gå framåt. Schamamska tekniker och healing kan nog hjälpa dig. Kolla på Kråkan i Göteborg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *