Djurkommunikation

Tala med djur och förstå bilder. Att kunna föra en dialog med ett djur är någonting som många funderat över. Det har gjorts en mängd filmer om djur som kan prata och det är inte ovanligt att man tror vissa om att ha en förmåga att diskutera med djur och förstå vad de vill och tänker. Kanske har det känts som att detta inte går och att djur inte kommunicerar på detta vis. Dock finns det många som jobbar med djurkommunikation och dessa personer hävdar någonting annat. Denna sida handlar om djurkommunikation och vad detta innebär. Det finns många böcker i ämnet, men att hitta rätt kan kännas svårt och tungt. Vi har därför en tanke om att förmedla information om djurkommunikation för att på så vis kunna dela med oss av information som rör detta.

I vardagen

Den som kan tala med djur och som gått utbildning eller på annat vis har kunskap om hur man gör, går sällan runt och pratar med alla djur han eller hon möter. Det är fråga om en relation och hur man väljer att ta ansvar för den man talar med. Att kommunicera med djur är någonting som kräver en hel del fokus och många djur vilar efter att ha talat med någon. Enligt vissa som jobbar med detta, behöver man ta ansvar för den man kommunicerar med. Att utföra djurkommunikation utan att tala med ägaren till djuret är någonting man ofta vill undvika. För djuret kan det innebära att det öppnar sig men att sedan ingen lyssnar vilket kan vara svårt att hantera för djuret.

Om allt från väder till händelser

När man skall ta kontakt med ett djur vet man inte vad som väntar. En del djur vill berätta en hel del om sin vardag och visar händelser eller situationer som inte verkar ha större laddning. Andra har varit med om någonting eller har en tillvaro som är jobbig! Som djurkommunikatör är det viktigt att låta det ske utifrån djuret. Det är svårt att tvinga ett djur att prata och varför skulle någon vilja det? När man sysslar med djurkommunikation är det fråga om att ha respekt. Det vinner inte någon genom tvång.

Hur fungerar det med djurkommunikation egentligen

För den som inte är införstådd med grunden i djurkommunikation kan det låta märkligt när man skall förklara hur det fungerar. Samtidigt behöver det inte vara så avancerat. Grunden handlar om att jobba med telepati. Djur har ett annat sätt att kommunicera än vi brukar använda och det är viktigt att man är öppen för att förstå djuret även om det skulle tala i bilder. Enligt de som jobbar med djurkommunikation är det vanligt förekommande att djur visar bilder som man sedan får utgå ifrån. Det är inte heller konstigt om det rör sig om intryck och upplevelser man kan känna. Jobbar en person med djurkommunikation har han eller hon förmodligen sitt eget sätt att arbeta och har lärt sig en viss typ av metod för sin kommunikation. Dessa kan se olika ut, men handlar om att tala med djur oavsett hur de gör.

När man jobbar som medium eller med djurkommunikation är det viktigt att lämna sina egna känslor och lyssna på vad motparten förmedlar. Att stänga av sina egna känslor är inte någonting som går naturligt för de flesta, men det går bra att jobba med detta om man skulle ha önskan om att jobba som djurkommunikatör. Det är, som vi redan tidigare nämnt, viktigt med respekt. Om ett djur inte vill prata kan man inte tvinga djuret till samtal lika lite som man kan tvinga någon annan. Det är fråga om respekt. De flesta djur verkar vara öppna för att kommunicera med den som försöker få kontakt, men det är inte alltid djuret är upplagt för samtal även om möjligheten finns att de ändrar sig.

Utbildning

Är du intresserad av djurkommunikation och vill lära dig mer om hur man lär sig att tala med djur? Det finns flera utbildningar i djurkommunikation och under de kurser som banar väg till din examen får du lära dig allt om tekniker och sätt att förbättra dialogen. De kurser och utbildningar som finns har lagts upp lite olika, men det är vanligt att man har flera steg. För att komma vidare till nästa nivå måste man först ha lärt sig allt som krävs i den första. Vanliga saker man går igenom under grundutbildningen är

 • Hur man jobbar med djurkommunikation och vad det innebär
 • Etik och frågor om hur man får kontakt med djur
 • Övningar
 • Kommunikation med flera djur

Innan man kan fortsätta utbildningen behöver man ha lärt sig grundteknik och visat att man får kontakt med djuret och kan förstå vad det berättar i bilder eller på annat vis. Under senare delar av utbildning inom djurkommunikation är det flera test vilka man har för att kunna se vilka som lärt sig kommunicera och som har nytta av att gå vidare till nästa kurs. Skulle du inte ha så lätt att komma i kontakt med de djur du möter kan du behöva jobba vidare för att sedan komma tillbaks för nästa utbildningstillfälle.

Den som följer riktlinjerna som tagits fram av djurkommunikatörsförbundet har ett specifikt upplägg som bygger på en grundkurs för den som vill lära sig djurkommunikation för husbehov, medan det krävs fyra kurser om man vill kunna jobba som djurkommunikatör. Alla test och övningar skall genomföras innan man får komma ut och jobba under deras flagg som djurkommunikatör.

Varför djurkommunikation

När man talar om djurkommunikation är det vanligt med frågor om varför man skall kunna kommunicera med djur och vad för nytta det har i praktiken. Egentligen är det rätt naturligt. Man vill kunna förstå sitt djur och ha möjlighet att förbättra situationen både för sig själv och för djuret. Skulle ditt djur må dåligt kan det i dialog berätta vad som är fel. Detta gör att man sedan kan försöka komma tillrätta med det hela eller gå till veterinär. Dock är det mycket viktigt att man inte genomför djurkommunikation istället för att uppsöka veterinären. Det handlar om kommunikation och inte om behandling av åkommor. Skulle du ha märkt att djuret mår dåligt är det viktigt att ta hjälp ganska snabbt. De flesta djur kan hantera mindre skador och sjukdom utan att behöva gå till en veterinär men de flesta som jobbar med djurkommunikation är ense om att man alltid skall uppsöka vård om ett djur inte mår bra.

Det är inte alltid det handlar om att ditt djur mår dåligt av fysiska problem. Kanske är det så att ni vill hitta sätt att jobba med någonting som ställer till svårigheter i vardagen, som utfall mot hundar eller ovilja att interagera. Skulle det röra sig om att djuret upplever någonting i tillvaron svårt och jobbigt, kan det gå enkelt att förbättra situationen om man bara vet vad det är som behöver åtgärdas. Här visar det sig hur viktigt det är att kommunicera med sitt djur.

Konsultation

Det går inte att peka ut en viss typ av djurägare som går till en djurkommunikatör och orsakerna kan vara många. Kanske upplever man att djuret är ledset eller argt, förvirrat eller annorlunda än man ha blivit van. Den som genomför konsultationen tar kontakt med djuret och börjar kommunicera via bilder eller på annat vis. Generellt sett handlar det om telepati även vid arbete med bilder vilka förmedlas. Personen som är där i rollen som djurkommunikatör skriver ner all information djuret lämnar, för att sedan diskutera och föra vidare detta till ägaren. Ofta ingår en del vanliga beskrivningar som visar ägaren att den som är kommunikatör också har fått kontakt då vederbörande kan känna till saker han eller hon inte borde känna till.

I vissa fall kan det kännas svårt att förstå vad det är djuret vill förmedla, och som kommunikatör är det stundtals svårt att inte väga in sina egna känslor i det hela. Det är mycket viktigt att man lämnar sina egna tankar därhän och med att man fungerar som en mellanhand mellan djur och ägare. Den information som kommer fram är till för ägaren även om han eller hon kan behöva lite hjälp med att tolka vad det innebär. Flera av de som besöker någon inom djurkommunikation, känner att de kommer närmre sitt djur i och med den kontakt som uppkommer.

Det finns en uppfattning om att man endast går till djurkommunikatör när det är fråga om hundar eller katter, men det är i verkligheten minst lika mycket andra djur det gäller. Såväl hästar som fåglar kan vilja kommunicera och de som verkar inom branschen för djurkommunikation har ofta stor erfarenhet och kompetens. Skulle du vilja komma i kontakt med någon aktiv vad gäller djurkommunikation, kan du alltid fråga om denne har vana att tolka det djur som du vill ha hjälp med. Vissa kommunikatörer är bra på en sak medan någon annan har andra starka områden. Vi hoppas att du fått lite mer inblick i vad djurkommunikation handlar om och kan välkomna till denna sida om du söker ytterligare information.

6 reaktion på “Djurkommunikation

 1. Hej. Jag har tidigare haft en kontakt med en person som hjälpt mig med mina hundar. Jag gjorde en del förändringar men kunde inte följa upp med henne om hur förändringarna mottogs av mina hundar. Jag sökte mig då till en annan person som ville ha bilder på mina hundar och betalt. Jag gjorde så men fick aldrig mer veta av honom. Jag vill inte ge upp för mina hundar betyder allt för mig och jag vill fortfarande veta hur de har det, om de är nöjda o.s.v. Vet ni någon som kan hjälpa mig med detta?

  • Har hittat grupper på facebook där det finns många vänliga själar som kan hjälpa. Andevärlden kan du söka på. Hittade själv en djurkommunikatör där som verkligen la ner all sin tid på oss även om det inte hjälpte så långt framöver för mitt djur som behövde mer

 2. Hej!
  Jag skulle vilja slipa de förmågor jag erkänt att jag har har och lära mig att rikta samt tyda kommunikation rätt. Var finns kurser i Göteborgstrakten i Djurkommunikation? Jätte tacksam för snabbt svar! <3

 3. Carl-johan.
  Var i kontakt med en dju kommunikatör. Hon bor på öland. Sök på Google. Hon var även med i tv4, nyhetsmorgon.

 4. Ta ABSOLUT inte hjälp av Gabriella Rastad (Öland). Hon har varit med i Sanning och konsekvens på TV3. Hon är manipulativ och övertalar människor att tro att de har varit med om sexuella övergrepp i sin ungdom.
  Är hon en bra djurkommunikatör? Ingen aning, men jag skulle då inte vilja ge henne några pengar så hon kan fortsätta med de VIDRIGA familjehemmen hon bedriver. Fy skam på den människan!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *