Benny Rosenqvist

Ett av de nu mest omtalade och kända medium som finns i Sverige, är Benny Rosenqvist. Hans väg som medium började när han som barn var med om en olycka. Han upplevde kontakt med en släkting som gått bort, samt av ytterligare en man. Från och med denna händelse kunde Benny Rosenqvist få kontakt med andra sidan. Även om han upplevde en mycket tuff barndom, var den andra sidan en tröst för honom. När han flyttade hemifrån var livet enklare och Benny kunde formas till den han är – ett av landets mest framgångsrika medium.

Synlighet

Det är inte svårt för den som vill läsa om Benny Rosenqvist och hans tankar kring sin roll. Tidningen ”Nära” har en upplaga om ca 20 000 exemplar i vilken Benny skriver varje månad. Det går att ta del av hans arbete i Kvällsposten, samt i Hemmets Journal. Därtill har han skrivit böcker både själv och tillsammans med andra. Helt klart är han mycket aktiv i sitt yrke och går långt för att bidra med det han kan. I sina berättelser är Benny väldigt personlig och delar med sig av egna erfarenheter.

En av böckerna som kommit ut är skriven av Staffan Sjöberg och behandlar tiden under barndomen. De upplevelser som på sätt och vis format Benny och lagt grunden för hans framtid. Kärleksakuten är skriven tillsammans med Marika Hemmel och handlar om kärlek. Inte i den bemärkelse man kanske antar, utan fokuserat på lösningen och läsarens egen relation med sig själv.

Bli medium

Det är skillnad mellan att vara medial och att arbeta som medium. Skillnaderna är stora och ansvaret växer ofantligt när man hjälper andra! Under många år arbetade Benny som frisör i Malmö innan han släppte arbetet och gick över till att verka som medium fullt ut. Arbetet har gått bra och han får kontinuerligt uppdrag där han håller privata seanser, föredrag, eller träffar hela grupper av människor som alla delar intresset för det som finns bortom vad flertalet ser. Intresset för det okända är stort bland allmänheten. Det finns många som har frågor eller som vill komma i kontakt med personer de saknar. Enligt Benny Rosenqvist och andra medium är det inte heller ovanligt att de som lämnat jorden och sin fysiska kropp också vill få kontakt med de som lever kvar. Hans uppgift är, som han ser det, att utgöra en länk mellan människor och att hjälpa personer att komma i kontakt med varandra.

Det finns många orsaker till att människor inte vill lämna och gå över till andra sidan när kroppen dör. Vissa har saker kvar att göra och andra är rädda. Precis som flera personer är rädda för att dö, kan man vara livrädd för att gå över. Detta är någonting Benny varit med om att uppleva. För Benny Rosenqvist har andevärlden en naturlig del i vardagen. Det har aldrig varit några tvivel om att han kan få kontakt med det okända, som för honom kanske inte verkar vara så okänt. Å andra sidan är det en ansträngning att inte ta kontakt. Han vill inte tvinga sig på någon som inte valt det själv. Detta gör att han från och till får gå in för att inte läsa av andra personer. För ett antal år sedan har det förekommit att han kontaktat avlidna utan att någon närstående varit tillfrågad vilket han ångrar. Det är viktigt med integritet oavsett om man lever på jorden eller inte, kanske man skulle kunna uttrycka det?

När det går snett

Det är inte alltid saker och ting blir som man tänker sig. Ibland kan det bli fel på några år hit eller dit. Enligt Benny Rosenqvist handlar detta om att det är helt olika perspektiv på tid i världen och för de som gått över. När man samtalar om tid och vill ha direkta angivelser kan det bli problem helt enkelt. Dock är det många kritiker som gärna lyfter fram dessa situationer som bevis för att det inte finns någonting bakom förklaringarna och arbetet Benny och andra medium utövar och som också stöttar människor i behov av ett handtag på vägen.

Boka tid

För att komma i kontakt med Benny kan man ringa och boka tid för möte. Han reser en hel del och ger läsningar och bidrar vid seanser i Göteborg, Stockholm och Malmö. Det finns lite olika inriktning för de möten man kan boka och valet är helt upp till besökaren. En reading handlar först och främst om att gå igenom vad som hänt och hur framtiden kan se ut. En seans är istället helt och hållet en kontakt med det okända. Människor man haft en nära relation till kan vilja komma i kontakt, eller så vill klienten komma i kontakt med någon som redan gått vidare. Det är en speciell upplevelse enligt flera som varit med om dessa möten, och kanske någonting som kan förändra hur man ser på verkligheten och på sin egen roll och de möjligheter man har.

Även om personliga möten och arbetet med tidningarna är viktiga i arbetet, erbjuds inte bara privat konsultation. Benny Rosenqvist har vid ett flertal tillfällen hållit föreläsningar om sitt yrke och det han gör. För att veta mer om de olika tjänster som går att boka tid för, kan du kontakta Benny via mail eller telefon. Han ser det som sin uppgift att hjälpa människor att hitta tillbaks till vägen och nå vidare med sina liv. En ambition han delar med flera av de som verkar som medium.

Aldrig ensam

När man lyssnar på Benny framkommer det att han inte känner rädsla för döden. Han menar istället att det är en plats var man får svar på sina frågor och inte behöver känna oro. Vidare säger han att alla människor har någon som är med hela tiden. Det kan vara någon person vi haft kontakt med och som valt att beskydda oss. Vissa individer är knutna till en specifik plats var de känner tillhörighet. Ibland kan de behöva stöd för att våga gå över vilket Benny erbjuder under seanser. Vissa gånger är det andra orsaker till att de stannat.

Besök Bennys hemsida

19 reaktion på “Benny Rosenqvist

 1. Jeg har en god ven som i dette år har haft en urininfektion, har en forstørret prostata og jævnligt blod i urinen. Han har fået forskellig slags pencillin for at kurere urinvejsinfektionen uden at det har hjulpet. Han er nødt til at gå rundt med et kateter for ikke at blodet skal koagulere. På Herlev hospital kan man trods flere undersøgelser ikke finde uaf, hvorfor han har den tilbagevendende urinvejsinfektion og hvorfor han lider af de daglige blødninger.
  Hvad er årsagen til disse lidelser? Kan Benny give en forklaring på dette?

 2. hej alla fina jag befiner mig in en sån livs situation / dålig … jag skulle vilja i kontakt med han för att se vart min liv kommer leda mig hur längge kommer jag att leva en sån hämsk och våldsam liv ! om min liv kommer att se ett ljus non gång? 🙁 så snälla var uppmärksam på det jag skriver och om ni har nån mail adress ge mig !!!! är i stor behov av hans hjälp ! 🙁

 3. Hej !
  För cirka 2 månader sedan skulle jag träffa min klasskompis Johan Dahl.
  Äntligen säger jag, det är ju 32 år sedan vi gick ut högstadiet.
  Eftermiddagen kom gick och satte mig vi ett centrum vid mig.
  Han skulle åka ifrån jobbet vid 17 typ ? Ifrån Karlberg slott, han skulle vara
  hos mig på 40 min. Tiden gick och jag ringde upp, och han berättade att
  Han hade 2-3 min kvar ”äntligen” men tiden gick och helt plötsligt hörde
  jag ambulans, polisbil och såg ambulansflyget komma, men min tanke var att det hade hänt någe på motorvägen, jag försökte ringa upp hans mobil. Den var död. Jag satt och väntade 4 timmar och en timma efter ambulansen sirener så skrek jag inom mig det är Johan Dahl som ligger i koma. Jag försökte kontakta han genom tankar och telepatikontakt. Men det var tomt.
  Jag gick hem och hörde hela tiden i mitt innre att det var Johan som hade krockat. Tiden gick och har gått. Och jag har nu tills för två veckor sedan, att åka buss där krocken var, jag vet var exakt. Tar bussen åker in på den vägen cirka 200 – 250 in så ligger det en busshållplats på vänster sidan på motsatt sida där ser jag han flyga ur bilen och landar på magen. Han flyger cirka 10-12m han dimper ner i marken och totalslocknar, samma bussresa var till willys i Rotebro. Jag går in och handlar, går till busshållplatsen. Sätter mig och väntar och tittar lite snätt mot motorvägen men nått stör mig. Drar ögonen lite mot höger, då ser jag ambulansflyget gå ner och tittar jag lite mer åt höger så ser jag amulansen komma, och sköterskan står och ger johan hjärtmassage. Hon tittar ut snabbt bakom sig för att se om ambulansflyget kommer ? Den går ner, intill motorvägen och där ser jag inte vad som
  Händer ? Jag ser flyget gå upp och flyger mot sjukhuset. Han skulle ge mig ett vd jobb på karlberg slott, jobbet är mitt genom spådom på harmonimässan men det blir inte förns juni – juli 2015. Nu vill jag veta jag har själv fått fram att Johan fick huvudskador, ansiktskador, opererad tarm, punkterad lunga, knäkt knä vänster sida, brutna fotleder, vänster handled bruten, höger överarm av. Jag vill vet om ni kan se hur han mår och när han kommer hem, vart han bor ” vet ej vart ” möjligen solna stockholm. Nått du kan berätta ?
  Med vänligen hälsning
  Annette

 4. Hej Benny
  Jag är en kille född mars 1966
  Jag undrar om jag alltid ska leva ensam
  Jag vill också ha någon som är ens bästa vän och flickvän
  Kan du se om jag får uppleva det?

 5. Man ska komma ihåg att det finns fler än Benny som har den ”gåvan” (t.ex. jag) och jag har hört av andra som tycker att hans priser är lite väl höga. Även om många andra medier inte är lika duktiga som honom.

 6. Hej
  Är lite villrådig hur jag ska göra med mitt liv. Jag lever med en man i 11 år snart. Min minsta påg och han går inte ihop så min son har flyttat till sin syster han är 19 år. Men jag lever med dåligt samvete över detta. Så jag har börjat leta efter lägenheter , ,Men inte sagt nåt till min sambo. för vet inte hur jag sak säga det utan att han blir sårad.

 7. Vad vill denna mannen mig,varför är han så snäll och omtänksam?Medium har sagt han ser mig som en dotter?jag känner de som han flirtar.Varför bryr han sig så om mig.Jag känner mig förvirrad.

 8. Jag uppskattar Benny Rosenqvists böcker och Tidningen Nära. Där finns mycket inspiration att hämta för den som vill jobba med healing eller som medium. En annan källa är de egna guiderna.

 9. Jag ringde numret till honom som uppgavs på hans hemsida, under den angivna tidsramen. Jag ställdes först i en kö som aldrig verkade ta slut. Så småningom kopplades jag vidare till ett annat nummer (mobilnr.? En automatisk röst sade att det började på 07) istället, men kom endast till telefonsvararen. Jag sade mitt namn och ärende och bad honom att ringa upp, men det gjorde han inte.

  Kanske är Benny ett bra medium, men hans hemsida är inte att lita på i alla fall.

 10. Undrar om jag har rätt el fel men brukar var inne och handla på systembolaget och där finns en vacker kvinna och till frågan är hon intresserad av mig och hon verkar ge mig lite extra service

 11. Hei
  Hva er pris på reading ? Kan jeg skrive et brev og få svar? Hva koster det ?
  Hvor lang er ventelisten ?
  Mvh Angel Hovden

 12. Tusen takk for boken lysfolket. Den gir meg så mye håp og lengsel etter å være på andre siden og få velge et bedre liv neste gang

  Mvh Angel Hovden

 13. En ting til, kommer jeg alltid til å være aleine ? Jeg ønsker meg en livspartner, kvinne, er ikke noe flink med manfolk 🙂

  Mvh Angel Hovden

 14. Hejsan

  Tyvärr kan jag inte säga Benny var något att gå till.
  1000kr för 20minuter och nu några år efteråt (7ÅR) så stämmer INGET in som han sa tyvärr får han ingen ros av mig utan ris.

 15. jag var hus benny rosenqvist
  allting som han har sagt till mig det var sant ,och jag är väldig nöjd .varmt rekommendera om ni vill veta sanningen ni kan ta kontakt med Benny .
  Han är mycket lugn och pratar tydlig man känner sig mycket bekväm ,

 16. Jag håller med om att Benny var inte något att gå till. För 6 år sen var jag och min syster hos honom. Nu idag stämde det inget alls som han hade sagt.
  Han som sade att min syster kommer att förbi gift med sin man i många år, men efter 4 år är de skilda. Flera saker som inte stämde alls. Vi fick varsin betala 1000 kr för en halvtimma. Det kändes inte bra att ”lura” oss. För de övrigt var han trevlig.

 17. Hej, läste ca var 3:dje ord på din hemsida och jag (hennes dotter) tror till messdadels på vad hon säger om andar. Jag uppskattar om du hjälper henne , då hon lider av det

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *