Anders Åkesson

För Anders Åkesson var mediala egenskaper någonting som fanns redan som barn. Detta är långt ifrån ovanligt. När man blir äldre hinner man lära sig vad man skall se och inte. Vad som är påhittat och vad som är verkligt. Diverse omständigheter bidrog dock till att de mediala stängdes av under många år. Först när Anders Åkesson var med om en trafikolycka, ställdes allting på ända och han fick åter kontakt med sin förmåga. Drygt tio år senare gick han vidare med kurser och utbildade sig till medium. Någonting han idag arbetar med sedan 14 år tillbaks. Det som kännetecknar Anders är att han är aktiv som fysiskt medium vilket är mycket ovanligt. Vidare är han ödmjuk som enkel som person. Kanske har detta bidragit till att han blivit ett av Sveriges mest omtalade medium. De senaste åren har Anders Åkesson varit mycket aktiv både med kurser och i tv. De program han medverkat i har haft många tittare och inspirerar människor att arbeta med de egenskaper och förmågor de har. Vill du se några avsnitt med Anders Åkesson kan du titta på Akademien för det okända, Död eller inte, Förnimmelse av mord, eller Det okända.

Vad är ett medium

När man talar om medium är det ofta runt bilden av vad som kallas spiritistiskt- eller mentalt- medium. Även om detta är den gängse bilden, finns en mängd alternativ. För att ge en riktig bild av vad ett medium är kan vi dock gå tillbaks i historien och naturvetenskapen. Ordet kommer från latin och betyder mitt, center, mitten, eller intervall. Även medius, eller kanal, är ord som förknippas med just medium. Det går att hitta ordet redan under 1500 tal, men det var först 1853 man verkat använda ordet i vår tids mening. I Sverige har vi använt ordet medium sedan 1862. Det är inte konstigt att ordet används då ett medium befinner sig i mitten eller som en kanal. Det skulle kunna gå att se ett medium som förmedlaren av information och den som tyder information från den ena världen till den andra. Den som verkat som medium har haft en utsatt position historiskt sett, och även om ordet medium inte började användas fören under 1800 talet, har förmågorna och möjligheten att vara i kontakt med andra världar funnits så långt bak vi känner till. I vilket fall är detta en rimlig tanke.

I dagens samhälle finns en stor acceptans för olika livsstilar och inte minst tro. Detta innebär att man inte behöver dölja sina mediala egenskaper och verka i hemlighet. Att gå medium-utbildningar och arbeta med dessa frågor är möjligt. Trots den större öppenheten är det ännu svårt att veta vad de olika kurserna står för och vad olika metoder heter. För att klargöra och förenkla något har Anders Åkesson publicerat definitioner som kan underlätta för den med intresse.

Ordlista

Ett vanligt ord man ofta hör, är clairvoyance. Detta används ibland som synonymt med alla sätt att förstå den andra världen, men handlar främst om bilder. Alla medium och alla individer har olika sätt för hur de bäst uppfattar och förmedlar information. Att se bilder för sin inre syn är ett sätt många använder sig av. Det ger en visuell förklaring till vad man skall förmedla. Clairvoyance är helt enkelt att se klart.

Clairaudience används för att beskriva kommunikation via hörseln. Ibland kan det vara en röst, ett ljud, en tanke. Det finns många olika sätt att uppfatta informationen. För vissa är detta enklare än övriga tekniker.

Clairsentience bygger på sinnet känsel. Inte nödvändigtvis fysisk känsel. Det kan också handla om emotionella upplevelser. Den som är kanal får tillgång till personens känslor, stämning, fysiska upplevelser och kroppsliga tillstånd.

De flesta medium använder inte en av dessa metoder utan kan faktiskt använda sig av alla tekniker. Olika medium föredrar olika sätt att få information. Det hela är också i samspel med den man får kontakt med. Samtliga ord som förklarats går in under vad Anders Åkesson kalla ”mentalt medium”.

Fysiskt medium

Anders Åkesson är ett av få fysiska medium. Att vara fysiskt medium innebär att man håller seanser där materiella ting påverkas, eller mediumet själv förändras rent fysiskt. Det finns många olika delar som ingår i begrepp som fysiskt medium, och det är inte alla fysiska medium som arbetar med samtliga. Tvärtom är det vanligare att man behärskar en av flera tekniker. För de som är med på en seans kan det kännas väldigt starkt i och med att alla i rummet kan se vad som händer och dela upplevelsen.

Höra rösten

Oberoende direktröst är någonting som kan förekomma under en seans. Det innebär att personen från andra sidan talar så de i rummet kan höra. Ofta är rösten väldigt lik hur de pratade innan de gick över. Kanske är det många som känner igen fenomenet som ofta gestaltas i filmer där man visar hur en sittning går till. Vissa medium är vana vid materialisering. I dessa fall kan man se en person gå omkring i lokalen. Många gånger känner deltagare händer på kroppen.

En sittning med ett fysiskt medium kan se ut på olika sätt, men vad som helst kan hända. Föremål rör på sig, röster kan höras. Det kräver stort arbete att bli fysiskt medium vilket mycket få personer är.

Kurser

Den som är intresserad av att lära sig mer om hur det är att arbeta som medium, är välkommen till någon av de kurser Anders Åkesson håller. Han är en aktiv pedagog och håller kurser och intensivare helgevenemang som man kan boka in sig till. Vissa av kurserna handlar om att jobba medialt och andra är inriktade på chakramassage, tarotkort eller retreat. Det mediala är någonting som finns med i alla kurser även om inriktningen kan variera. Förutom att boka in sig till kurser, kan man besöka någon av de storseanser Anders Åkesson håller. De flesta av dessa hålls i Skåne med omnejd. För den som har långt att åka, men som ändå skulle vilja gå en kurs hos Anders Åkesson finns ofta möjlighet till övernattning i anslutning till den lokal man använder för kursen.

Besök Anders hemsida

En reaktion på “Anders Åkesson

  1. Hur kommer jag i kontakt med ett medium för att personen ska komma hem till en och se om det finns onda andar i huset mvh monica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *